מה זו טבעת נישואין כשרה?

אין יום מרגש יותר מיום בו שני בני זוג נכנסים יחד בברית הנישואין.  החלפת הטבעות כסמל לנישואין היא מנהג עתיק יומין שנשתמר בדתות שונות וברחבי העולם כולו.

בהלכה היהודית יש חשיבות גדולה לטבעות הנישואין וישנם כללים ברורים שיש לשמר לתקינות הטבעות וכשרותן. ואם בני הזוג  מתחתנים בהתאם לחוקי ההלכה היהודית, יש כמה דברים שחשוב להקפיד עליהם גם ברמת טבעות הנישואין וחשוב לדעת מה הם לפני שמזמינים טבעות נישואין.

על טבעת הנישואין של הכלה לעמוד בכללים הבאים:

  • ממה עשויה הטבעת? החומר שממנו מיוצרת הטבעת חייב להיות אחד- הטבעת לא חייבת להיות עשויה בהכרח מזהב אבל אסור לה להיות מיוצרת משילוב של חומרים. וגם טבעת העשויה מזהב 14 קראט לא מותרת בשל החשש לערבוב מתכות – ודרגת הזהב המתאימה תהיה 18 קראט בטבעות נישואין כשרות.

לעומת זאת ניתן כן לשלב בין צבעים שונים של הזהב 18 קראט ללא חשש.

  • מה המרקם של הטבעת?- על הטבעת להיות חלקה בצד הפנימי אך מותר לחרוט ולעטר את חלקה החיצוני. אסור לחרוט בצד הפנימי של הטבעת מילים / שמות או תאריך וכד’ ובמידה וכשרות הטבעת לא מעניינת את בני הזוג לאחר החתונה הם יכולים לבצע את החריטה אחרי החתונה  אך לדעת כי כשרות הטבעת מבחינה הלכתית תיפגע ולכן הם יכולים לחרוט בצד החיצוני. 
  • מה צריכה להיות צורת הטבעת?- לטבעת נישואין כשרה חייבת להיות צורה עגולה – לצורת העיגול משמעות גבוהה בהלכה היהודית היא מסמלת שלמות ואחידות ומעבירה מסר של אחדות קשר בין בני הזוג. והקוטר שלה צריך להיות בטווח בין 1-6 מ”מ.
  • מה העלות הנדרשת לטבעת?- מחיר הטבעת לפי ההלכה היהודית צריך להיות מינימום פרוטה- ( מינימום 10 אגורות) הכוונה היא שעלות הטבעת לא חייבת להיות גבוהה אך על החתן לרכוש את הטבעות מכספו בלבד ולשלם עליהן במזומן- לא בתשלומים.

לפני טקס החופה הרב בודק עם החתן האם שילם בעצמו על הטבעות ולעיתים אף ירצה לראות אסמכתא – קבלה שהתשלום בוצע במזומן.

  • ענידת הטבעת על האצבע- לרוב נוהגים גם החתן וגם הכלה לענוד את טבעת הנישואין אחרי החופה אך ההלכה עצמה לא מחייבת את החתן לענוד את הטבעת כל הזמן רק את הכלה.

על איזו אצבע יש לענוד את הטבעת לכלה? – בטקס החופה החתן יענוד את הטבעת על אצבע יד ימין של הכלה כשהוא חושב על המשפט “אם אשכחך ירושלים…” אחרי החופה הכלה יכולה להעביר את הטבעת לכל אצבע אחרת שנוחה לה.

https://gemma-jewelry.com/product-category/wedding-rings/

טבעות נישואין לחתן

למרות שלפי ההלכה אין חובה על החתן לענוד טבעת ובטקס החופה היהודי הכשר אין הכלה מעניקה טבעת לחתן, חשוב מאוד לבני הזוג שגם החתן יענוד טבעת נישואין ולרוב זו גם טבעת הדומה במראה לזו של הכלה. לפי ההלכה אין אפשרות לכלה לענוד את הטבעת על אצבעו של החתן בטקס החופה ולכן היא יכולה לעשות זאת לפני שהם נכנסים לחופה בהתייעצות עם הרב או אחרי טקס החופה.

אחרי החתונה ניתן לחרוט על הטבעת תאריך או כיתוב….

ומה קורה אחרי החתונה?

לצורך עמידה בכללי הכשרות לצורך החופה יש להיצמד לכללים הכתובים למעלה. אך לאחר טקס החופה כל זוג ראשי לשנות את הטבעות לפי בחירתו. הרבה פעמים הכלה תרצה להוסיף לטבעת ייחודיות – ניתן לחזור ולעצב את הטבעת, כאמור להוסיף חריטה או שאפשר לרכוש מראש טבעת נישואין נוספת שאיתה ילכו בני הזוג לאחר החתונה בלי לפגוע בכשרות הטבעת הראשונה ולבחור האם לענוד את שתי הטבעות יחד או רק אחת מהן..

אנחנו ב – Gemma עומדים לרשות החתנים והכלות ומלווים כבר שנים זוגות בדרך ליום המרגש ומוכנים לכל בקשה וצורך גם לפני וגם אחרי היום המאושר. ניתן להתרשם ממבחר טבעות הנישואין שלנו לכלה או לגבר וכמובן לפנות אלינו בכל שאלה או עניין נוסף ונשמח לסייע. כל מה שצריך לעשות זה להקליק כאן

כתיבת תגובה